Mia Anderberg Four Fit Challenge

Mia Anderberg jobbar som mode och inredningsstylist för Amelia, Mama och Femina och stylar även reklamuppdrag. Hon driver också bloggnätverket Lovely Life som består av tiotalet livsstilsbloggar där Mia också bloggar själv.  

För Mia är hållbart mode ett tydligt riktmärke i hennes arbete. Hon är helt enkelt expert på att sätta ihop smarta fourfits och att hålla garderoben klimatsmart och samtidigt trendig. 

Mias 10 smarta steg till hur du får en klimatsmart garderob:

  1. Gå igenom din garderob, förslagsvis när du gör din #fourfitchallenge.

  2. Lägg ut de saker du gillar och vill använda i vår så att du ser dem.

  3. Försök se om du har en “röd tråd” bland dina kläder. Jag har t.ex. mycket blått, svart och grått. Tänk dig att allt ska gå att kombinera.

  4. Välj ut några nyckelplagg t.ex. några par byxor och/eller kjolar. Det blir lättare att hitta kombinationer om du börjar med t.ex. bestämda nederdelar.

  5. Börja kombinera, antingen i huvudet eller lägg dem i ordning.

  6. Försök att få ihop varje plagg i fem olika kombinationer.

  7. Häng dina favoritkombinationer längst fram i garderoben. Om du är morgontrött och har barn som inte låter dig botanisera i garderoben på morgonen, ta bilder av kombinationer, skriv ut och sätt upp på insidan av garderoben.

  8. Nu har du använt det du redan har. Nu kan du lättare se vad du egentligen saknar och köpa det till. Och vad du har för mycket av och sluta upp att köpa det!

  9. Skriv upp i din telefon vad du egentligen saknar i garderoben, så att du kan checka nästa gång du står i klädaffären och drar i samma tröja som du redan har tio av.

  10. Sälj på loppis, Finloppis, Swopshop eller Tradera det som inte gick att kombinera eller lämna bort till Myrorna, Emmaus, Stadsmissionen, någon annan som behöver plaggen mer än du. Eller bjud in dina vänner på ett klädbytarparty! 

Besök gärna Mias blogg för att få mer inspiration och tips kring vårens trender och hållbart mode. 

Försök se om du har en “röd tråd” bland dina kläder. Tänk dig att allt ska gå att kombinera.